Hadházy Ákos szerint havi egymillió forintot keresett a plágiummal gyanúsított tankerületi vezető

Hadházy Ákos szerint havi egymillió forintot keresett a plágiummal gyanúsított tankerületi vezető

Hadházy Ákos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő legfrissebb Facebook-posztjában azt állítja: Marosi Beatrix, az öt kölcseys tanárt kirúgó tankerületi vezető 2021-ben havi egymillió forintot keresett a tankerület költségvetése alapján. 

– Gondolom a többi is ennyit keres, így nem csoda, hogy „nem értik”, miért küzdenek a valóban az oktatással foglalkozó tanárok – kommentálta Hadházy a tankerület 2021-es költségvetéséből kiolvasott adatokat.

Szerinte Marosinak nem a szakdolgozata – amellyel kapcsolatban plágiumgyanú merült fel – miatt kell lemondania, hanem a tanárok kirúgása miatt.

– Egyszerűen NEM TÖRTÉNHET MEG, hogy ne harcoljuk ki, hogy az öt tanárt rehabilitálják és a hazug tolvajkormány teljesítse a tanárok követelését. Ez nagyon is lehetséges, ha elegen vesznek részt a tiltakozásokban – legközelebb holnap, a Hősök terén! – tette hozzá.

A Hadházy által is emlegetett plágiumgyanú kapcsán megírtuk, az utóbbi napokban merült fel, hogy Marosi  jelöletlenül vehetett át több részletet is a szakdolgozatában, amelyet a halálbüntetés témakörében írt. A Belső-Pesti Tankerületi Központ jelenlegi szakmai vezetőjének neve azután vált ismertté, hogy több pedagógust is elküldött a fővárosi Kölcsey Ferenc Gimnáziumból. Nekik azért kellett menniük, mert nem sztrájk, hanem polgári engedetlenség keretében nem tartották meg egyes óráikat.

Arról lapunk adott először hírt, hogy a Kodolányi János Egyetem már vizsgálja Marosi Beatrix szakdolgozatát, erről az intézmény rektora, Dr. Szabó Péter tájékoztatta a Magyar Hangot.