A Kodolányi megkeresésünk nyomán vizsgálja Marosi Beatrix szakdolgozatát

A Kodolányi megkeresésünk nyomán vizsgálja Marosi Beatrix szakdolgozatát

Kodolányi János Egyetem (Forrás: Szenasi/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang megkeresése nyomán a Kodolányi János Egyetem vizsgálja Marosi Beatrix szakdolgozatát – erről tájékoztatta lapunkat az intézmény rektora, Dr. Szabó Péter. Az egyetem több vezetőjét, köztük Szabót a hétfő esti órákban kerestük meg kérdéseinkkel, miután többek részéről felmerült a plágiumgyanú a dolgozattal kapcsolatban.

Ujlaki Tibor hétvégi bejegyzései után kedd reggel Hadházy Ákos parlamenti képviselő is a szakdolgozattal szembeni kritikákról írt oldalán. A politikus egy szakértő segítségét vette igénybe, ő pedig szintén úgy találta, hogy a dolgozatban számos jelöletlen átvétel szerepel. Az eset nyomán Jámbor András arra kérte Pintér Sándor belügyminisztert és Hajnal Gabriella Klik-vezetőt, vizsgálják ki a Belső-Pesti Tankerület szakmai vezetőjének ügyét, és amennyiben a plágium bebizonyosodik, menesszék őt.

Kedd reggel kerestük Marosi Beatrixot is, egyelőre nem kaptunk választ.

A Kodolányi rektorától az a válasz érkezett: „Köszönjük szépen a jelzést, amely nyomán egyetemünk a szabályzatainak és a hatályos jogszabályoknak megfelelően megtettük az ügy kivizsgálását.” Visszakérdeztünk, a „megtettük” alatt arra gondolnak-e, hogy megkezdték, de feltehetőleg a választ így kell érteni. Ennél többet nem fűztek hozzá, tehát nem derült ki, hogy ha már be is fejezték volna a vizsgálatot, az milyen eredménnyel zárult. 

Az ügyről itt írtunk korábban.