Jámbor András vizsgálatot kér Marosi Beatrixszal szemben

Jámbor András vizsgálatot kér Marosi Beatrixszal szemben

Jámbor András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha bebizonyosodik a plágiumgyanú, meneszteni kell Marosi Beatrixot – erről írt Facebook-oldalán Jámbor András. Józsefváros és Ferencváros parlamenti képviselője az oktatásért is felelős belügyminisztert, Pintér Sándort, továbbá Hajnal Gabriella Klik-vezetőt kérte fel, hogy indítsanak vizsgálatot a Belső-Pesti Tankerület vezetője ellen. Korábban lapunk is megírta, hogy plagizálással vádolják a kölcseys tanárokat menesztő Marosi Beatrixot. De más problémák is felmerültek 2013-as szakdolgozatával kapcsolatban.

Jámbor parlamenti képviselőtársára, Hadházy Ákosra hivatkozva azt írta: „elég erősen feltételezhető, hogy Marosi etikából írt szakdolgozatában többek között a Wikipédiát plagizálta.” Ezen kívül is van gond szerinte a tankerületi vezetővel, miközben Pintér és Hajnal működésével szintén nem ért egyet. Abban viszont, úgy látja, mindketten egyetértenek vele: ha valakiről bebizonyosodik, hogy plagizált, akkor nem lehet felelős vezetője egy öt budapesti kerületet magába foglaló tankerületnek.

„Ezért azt kérem a kormányzati vezetőktől, hogy haladéktalanul vizsgálják ki a plágiumügyet, és ha igazak a vádak, azonnali hatállyal bontsanak szerződést Marosival. Szerintem ezek a vádak annyira erősek, hogy addig is fel kell függeszteni őt a munkavégzés alól, mert se etikai, se erkölcsi mércével nem elfogadható, ha az oktatásért valaki olyan felel, akivel szemben ilyen gyanú áll fent!” – fogalmazott Jámbor András.

Frissítés: a Magyar Hang megkeresése nyomán a Kodolányi János Egyetem vizsgálja Marosi Beatrix szakdolgozatát – erről tájékoztatta lapunkat az intézmény rektora, Dr. Szabó Péter.