Hadházyék folytatást ígérnek, a propagandagépezet még számíthat megjelenésükre

Hadházyék folytatást ígérnek, a propagandagépezet még számíthat megjelenésükre

Hadházy Ákos és Szél Bernadett az MTVA főépületének bezárt ajtaja előtt (Fotó: Facebook/Szél Bernadett)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felfüggesztette Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselő pénteken az MTVA Kunigunda úti központi épületében még hétfőn kezdett tiltakozó akcióját. Hadházy erről szóló sajtóközleményének kiadását pedig megtiltotta az állami hírügynökség. Az MTI ezt a szabályzatának azzal a pontjával magyarázta, amely szerint az Országos Sajtószolgálatban megjelenő közlemény nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit.

Hadházy lapunkhoz eljuttatott közlésében úgy fogalmaz: nem adják fel a harcot a propaganda ellen. Így az MTVA és az államilag vezérelt propagandagépezet más részei is számíthatnak arra, hogy a képviselők a jövőben váratlanul felbukkannak, újra felteszik kérdéseiket. Arra is számítani lehet, hogy nem egyedül érkeznek, hanem magyar polgárok sokaságával, akiknek szintén elegük van a néphülyítésből – írja.

Papp Dániel: ha nem tetszik valami, tegyenek panaszt | Magyar Hang

Reagált az MTVA elnöke Hadházy 11 kérdésére.

A képviselő felidézte: Szél Bernadett képviselőtársával Papp Dániel vezérigazgatóval akartak beszélni, hogy kérdéseket tegyenek fel neki az MTVA hírszerkesztési gyakorlatáról. Közölte: a személyes találkozótól és a válaszoktól csak akkor tud eltekinteni, ha Pappot időközben leváltják, esetleg maga mond le. Ezen kívül Hadházy Ákos továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a köztévé csatornái adják le az Európai Ügyészségért indított petíciót népszerűsítő hirdetést, amely szerinte közérdekű közlemény.

Köztévés vezető Széléknek: Tökéletesen jónak tartom a közmédia híradóit | Magyar Hang

Hadházy Ákos és Szél Bernadett vissza szeretne menni a köztévé főépületébe, de nem engedik be őket. A rendőrséget nem érdekli.

A képviselők egyébként Kövér László házelnököt is megkeresték, miután kiderült: Pintér Sándor belügyminiszter szerint a rendőrség nem illetékes, ha az MTVA akadályozza őket a jogaik gyakorlásában. Arra kíváncsiak, kihez lehet fordulni ilyen esetekben, ki gondoskodik a képviselők jogállásáról szóló törvény betartatásáról?