Három drogdílert ítéltek szabadságvesztésre

Három drogdílert ítéltek szabadságvesztésre

Kokaincsíkok. Fotó Wikipédia

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egytől hét évig terjedő szabadságvesztésre ítélt három drogdílert a Budapest Környéki Törvényszék. A bíróság az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: kedden két vádlottat - az első- és a harmadrendűt ítéltek el első fokon, nem jogerősen, harmadik társuk, a másodrendű vádlott már az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, így őt már korábban elítélték.

A vádlottak 2017 végétől fogyasztották és értékesítették is a kábítószereket, elsősorban speeddel, marihuánával, kokainnal és ecstasyval üzleteltek. Ellenük jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség - ismertették. A törvényszék az elsőrendű vádlottat kábítószer-kereskedelem és felbujtóként elkövetett bűnpártolás miatt hét év fegyházbüntetésre ítélte és elrendelte egy korábbi felfüggesztett 1 év 3 hónapos börtönbüntetése végrehajtását.

A harmadrendű vádlottat a bíróság bűnpártolás és kábítószer birtoklása miatt egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Mivel az ügy másodrendű vádlottja már az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, a törvényszék őt korábban négy év fegyházbüntetésre ítélte. Az ügyész az első- és a harmadrendű vádlott büntetésének súlyosításáért, az első- és harmadrendű vádlott védője pedig felmentésért, illetve az ítélet enyhítéséért fellebbezett - közölte a törvényszék.