Helyreigazítás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 2021. 03. 25-én „Válaszolt Hadházynak a legfőbb ügyész: Két gyanúsított is van a Bicskén eltűnt 500 millió ügyében” címmel közzétett írásunkban valótlanul híreszteltük, hogy a Danubia Pharma Kft-nek köze van ahhoz a bicskei beruházáshoz, amely kapcsán 500 millió forint támogatást elloptak. Valótlanul híreszteltük írásunkban azt is, hogy a Danubia Pharma Kft. a kínai vakcinák beszerzésével több tízmilliárd forintot lopott, illetve, hogy a Danubia Pharma Kft. egy olyan cégcsoport tagja, amellyel szemben a bicskei 500 millió forintos támogatás miatt nyomozás folyik.

***

A cikkünk – nem cáfolt – lényege, hogy hét éve, a 2014-es országgyűlési választások előtt két héttel a Felcsútot is magába foglaló bicskei központú választókerület újrázni készülő fideszes jelöltje, Bicske akkori polgármestere, Tessely Zoltán nagy felhajtás mellett adott át egy készülő beruházást hirdető táblát. A képviselő – a Fidesz.hu beszámolója szerint – akkor azt ígérte, hogy a beruházás új munkahelyeket és iparűzési adó emelkedést hoz a Fejér megyei város és környékének lakói számára. Az is elhangzott, hogy a 12 ezer négyzetméteres épületegyüttes munkálatai – melynek keretében tápszergyár, raktár és mikrobiológiai laboratórium épül – 2015 júniusára fejeződhetnek be.

Ám sem a tápszergyárból, ebből fakadóan a beígért új munkahelyekből és az iparűzési adó emelkedéséből sem lett semmi, de még csak az építkezésből sem.

Az említett cikkünk folytatásaként beszámoltunk arról is, hogy az ominózus beruházás kapcsán nyomozás zajlik. Polt Péter legfőbb ügyész tájékoztatása alapján a GOP-3.2.1-11-2013-0003 számú, „Gyógyszer logisztikai infrastruktúra fejlesztése a Q Pharma Kft-nél” elnevezésű pályázat kapcsán 65.007-58/2018.bü. számon nyomozás folyik a NAV Közép-Dunántúli Bűnügyi Igazgatóságán különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt.

Az ügyben kérdéseket küldtünk az illetékes minisztériumnak, amint válaszolnak, beszámolunk a fejleményekről.

Címkék: helyreigazítás