Hét menekült meghalt egy balesetben Mórahalomnál

Hét menekült meghalt egy balesetben Mórahalomnál

A szerencsétlenség helyszíne (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hét menekült vesztette életét abban a balesetben, amelyik hétfőn éjszaka történt Mórahalomnál. Négyen megsérültek, köztük a sofőr is, számol be a police.hu.

A baleset 2021. december 13-án 23 óra 40 perc körül történt Mórahalom belterületén. Egy szerb honosságú egyterű sofőrjét a mélységi ellenőrzésben résztvevő rendőrök igazoltatni próbálták, ám a férfi ezt észlelve nagy sebességgel megpróbálta elhagyni a helyszínt.

A jármű ekkor egy háznak csapódott, és felborult. Az autóban a sofőr mellett 10 menekült utaztott. A balesetben a sofőrrel együtt négyen megsérültek, a többiek a helyszínen meghaltak. A rendőrök a férfit elfogták, előállították és - őrizetbe vétele mellett - ellene embercsempészés és halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt indul eljárás a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalom a környező utcákban halad.