Hetvenmilliós támogatást nyert el az Echo Tv volt vezetője

Hetvenmilliós támogatást nyert el az Echo Tv volt vezetője

Budapest, 2019. március 12.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b2) átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Farkas Boglárka újságírónak, az ECHO TV volt vezérigazgatójának a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a Várkert bazárban 2019. március 12-én. Balra Rétvári Bence parlamenti államtitkár.
MTI/Mohai Balázs

Fotó: Mohai Balázs

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Farkas Boglárka, az Echo TV volt vezérigazgatójának cége 70 millió forintot nyert el a Magyar Turisztikai Ügynökségtől szálláshely-fejlesztésre - írta a 24.hu. A cikk szerint egy vendégházat álmodott Vászolyba, ahol 2017-ben vett magának egy ingatlant. A helyiek egy részének viszont nem tetszik, hogy azt sem tudják, hány szobás vendégház épül, és milyen forgalmat várnak a Dsida Jenő-emlékháztól.

A Guller Zoltán vezette állami turisztikai ügynökség nem részletezte, hogy konkrétan milyen szálláshely-fejlesztési projektre ítélt meg támogatást a DSIDA2018 Kft.-nek, amelynek az elmúlt három év során egyetlen forint forgalma sem volt. Az MTÜ csak annyit közölt a lappal, hogy a kft. szálláshely létesítésére nyert el 70 millió forint támogatást a Kisfaludy Program keretében, de az összegből egyelőre még egy forintot sem fizettek ki.

Farkas Boglárka Vászolyon álmodott meg egy Dsida Jenő-emlékházat és egy hozzá kapcsolódó vendégházat. A telket és a rajta található lerobbant épületet a tulajdoni lap szerint még 2017-ben vásárolta meg az egykori hírolvasó, aki nagy rajongója a fiatalon elhunyt erdélyi költőnek.

Az építkezés már folyik, de az egykori tévés nem kívánt nyilatkozni a 24.hu-nak