Ingyen foglal le közterületeket az állam augusztus 20-ára

Ingyen foglal le közterületeket az állam augusztus 20-ára

Tűzijáték (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen 75 helyszínt – utat, teret, parkolót, rakpartot, hidat, sétányt és parkot – foglalt le ingyen az állam a Szent István napi ünnepséghez – írja a Népszava. A cikk szerint Tarlós István korábbi fideszes főpolgármester idején még meg kellett várniuk, hogy a városvezetés rábólintson az engedélykérelemre, de most már erre nincs szükség, elég 60 nappal előtte bejelenteni az igényt.

A város jelentős területét lefedő közterületeket a lista szerint változó időszakra foglalják le gyakorlatilag egész augusztusra, legtovább az Andrássy útnak a Dózsa György úttól a Bajcsy-Zsilinszky útig terjedő szakaszára tartanak igényt. (Természetesen a foglalás nem jelenti azt, hogy az adott köztereket valóban le is zárják majd hosszabb időszakra.) Budapest csak az Andrássy út használatáért 62 milliót számlázhatna, de nem teheti.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár korábban azt mondta az RTL-nek, hogy a költségek az elmúlt két év szintjén lesznek. Az állami Antenna Hungária Zrt. szervezte 2021-es rendezvénysorozatra összesen 11,78 milliárd forintot költöttek. Tavaly a hivatalos tájékoztatás szerint 10,3 milliárdba került a mulatság az országnak. Az idei költségekkel és egyéb részletekre vonatkozó kérdéseinkkel megkerestük az idei ünnepség szervezésért felelős ügynökséget, de nem kaptunk választ.