Ipsos: Magyarország a világ egyik legboldogtalanabb országa

Ipsos: Magyarország a világ egyik legboldogtalanabb országa

Fotó: Tony Wallström/Unsplash

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megjelent az Ipsos közvélemény-kutató globális boldogságtérképe. Az rtl.hu által szemlézett felmérés keretében 30 ország lakóit kérdezték meg arról, hogy mennyire tartják magukat boldognak, ez hogyan változott, továbbá mit tartanak a boldogság forrásának. A százalékos skáláról az olvasható le, hogy a lakosság hány százaléka tartja magát „nagyon” vagy „inkább” boldognak.

Ennek alapján Hollandia a legboldogabb ország (86 százalék), majd következik Ausztrália (85 százalék), illetve a bronzérmes holtversenyben Kína és Nagy-Britannia (83 százalék). A dobogósokat India, Franciaország, Szaúd-Arábia és Kanada követi.

A sort a három legboldogtalanabb ország zárja, köztük Magyarország. A legkevésbé boldog lakossággal Törökország bír (42 százalék), Argentína egy fokkal boldogabb (48 százalék), őket Magyarország előzi 51 százékkal. Hazánk lakosságának 13 százaléka egyáltalán nem tartja magát boldognak.

Címkék: Ipsos, boldogságindex