Iványi Gábor: Intézményeink szándékos tönkretétele a cél

Iványi Gábor: Intézményeink szándékos tönkretétele a cél

Donáth Anna és Iványi Gábor (Fotó: Donáth Anna / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ellenőrök jelentek meg az Iványi Gábor nevével fémjelzett testvérközösség több szociális intézményében is – ezt a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) közölte szerdán délután. Közben a momentumos Donáth Anna azt kérte, hogy akik édesapját, Donáth László nyugalmazott evangélikus lelkészt gyászolják, ne koszorúval fejezzék ki, hanem támogassák Iványi Gábor közösségét.

Állami ellenőrök jelentek meg a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) több szociális intézményében és az Oltalom Kórházban is, hogy megvizsgálják, biztosítottak-e a működési feltételek. Arra hivatkoztak, hogy a NAV múlt heti inkasszója után a MET azt közölte, hogy már csak 12 órányi működésre maradt pénzük. A szolnoki idősek otthonában például arról kértek a vezetőtől nyilatkozatot, hogy igazolja: a házipénztári befizetések fedezik a működési költségeket.

Az Iványi Gábor nevével fémjelzett közösség felidézte, hogy a közelmúltban számos állami vizsgálat lezajlott ezekben az intézményekben és az iskoláikban is, de „az ellenőrzések során mindent rendben találtak”, az összes pénzforrásuk elvonása, számláik adóssággal való megterhelése után azonban a kormányhivatalt és más hatóságokat újabb vizsgálatra köteleztek. – Mindez sajnos annak a gyanúját kelti, hogy a megoldás keresése helyett az intézményeink szándékos tönkretétele a cél – írták, hozzátéve: „sajnálnánk, ha bárkiben a világon a speciális vallásüldözés látszatát kelthetné mindaz, ahogy a hatóságok ügyeinket kezelik”.

Azt is kiemelték, hogy az adományozók jóvoltából jelenleg már több mint két heti működést is finanszírozni tudnak, folyamatosan érkeznek a civil támogatások, amiért nagyon hálásak. Remélik, hogy ennek az információnak a közzétételével a további vizsgálatok elkerülhetők lesznek. A MEWT és az Oltalom Karitatív Egyesület intézményeinek helyzetéről tájékoztató levelet juttatnak el valamennyi országgyűlési képviselőnek, segítségüket és támogatásukat kérve. Iványi Gáborék arra törekednek, hogy tárgyalásos úton, az ellátottak és diákok érdekeit szem előtt tartva meg tudjanak egyezni a Belügyminisztérium és a NAV illetékeseivel az inkasszó eltörléséről, az állami normatívák teljes összegű utalásáról.

Közben a momentumos Donáth Anna azt kérte, hogy aki édesapját, Donáth Lászlót gyászolja, azt ne virággal vagy koszorúval fejezze ki, hanem támogassa a benne barátját elvesztő Iványi Gábor közösségét.