Jakab Péter: Amikor a Jobbik elnöke voltam, nem tudtam, ki az, aki valóban mellettem áll

Jakab Péter: Amikor a Jobbik elnöke voltam, nem tudtam, ki az, aki valóban mellettem áll

Jakab Péter és Földi István (Forrás: Jakab Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amikor a Jobbik elnöke voltam, soha nem tudtam igazán, ki az, aki valóban mellettem áll, és ki az, aki csak érdekből – erről írt közösségi oldalán a pártelnöki posztról nemrég lemondott Jakab Péter. Egyúttal azt állította, hogy most már tudja, de neveket nem közölt.

Egy videót is megosztott egy rendezvényről, amelyen – többek között – Földi István mellett állva beszél az ott lévőknek. Földi István neve azt követően került az utóbbi időkben a figyelem középpontjába, hogy a párt volt alelnökének, Szilágyi Györgynek az élettársa azzal vádolta meg, hogy egy rendezvényen bezárta egy szobába és megpróbálta őt megerőszakolni. Földi István ezt cáfolta és jogi lépéseket helyezett kilátásba azok ellen, akik ezt állítják. A rendőrség mindenesetre nyomozást indított az ügyben, ám nem szexuális erőszak kísérlete, hanem személyi szabadság megsértésének bűntette miatt. Nem sokkal később a politikus azt is közölte, hogy elindul a Jobbik elnöki posztjáért.

Jakab Péter a rendezvényen arról beszélt: „Nem adjuk meg a Fidesznek azt az örömet, hogy akár Jakabbal, akár Földivel, akár veletek, akár velünk leszámoljon”. Szavai szerint azért „nyírják őket”, mert tudják, hogy a jobbikosokat, majd kihangsúlyozta, hogy a becsületes jobbikosokat nem lehet zsebre vágni, megfenyegetni, megzsarolni, megvásárolni. Márpedig az ilyen embertípus „ennek a rezsimnek a halálos ellensége”.

 

Arról már a Magyar Hang is beszámolt, hogy Jakab Péter azután mondott le a pártelnöki posztról néhány hete, hogy elfogyott körülötte a levegő. – Több mint tíz éve vagyok a Jobbik tagja, de ilyen lázadást a központ ellen még nem láttam – így foglalta össze az április 3-a óta eltelt időszakot lapunknak akkor a párt egyik régi motorosa. A megüresedett pártvezetői posztért Földi István mellett ringbe száll még Ander Balázs és Gyöngyösi Márton.