Jenő napra kapott 3 millió forintos „ajándékot” Völner Pál Schadl Györgytől

Jenő napra kapott 3 millió forintos „ajándékot” Völner Pál Schadl Györgytől

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára 2021. július 7-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 444 folytatja a Völner Pál lemondott államtitkár és Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke által fémjelzett korrupciós ügy 1734 oldalas nyomozati iratainak feldolgozását. A ma megjelent cikkben a két főszereplő közötti találkozók hangulatába pillanthatunk bele.

A nyomozati iratokból kiderül, hogy Völner és Schadl nem vitték túlzásba a koncpirációt, amikor a kenőpénzek tranzakciójára került a sor. Az egyik (sorrendben 24.) találkozó például pár méternyire az Igazságügyi Minisztérium bejáratától zajlott július 13-án. Így rengeteg térfigyelő kamera rögzíthette, amint Schadl „névnapi figyelmességnek" nevezett csomagot adott át Völnernek (akit Pálnak hívnak, nem Jenőnek, így nem július 13-án van a névnapja), szemlézi a cikket a HVG.

De a telefonbeszélgetéseik is teljesen nyíltan zajlottak, konkrét nevek, helyszínek, pénzösszegek hangzanak el a felvételeken. Így a nyomozóknak nem sokat kellett gondolkodniuk azon, hogy kikről és miről van szó. Az nem egyértelmű, hogy a szereplők ennyire naivak voltak, vagy ennyire nem hittek abban hogy az ő pozíciójukban bármiféle bántódás érhetné őket. A hárommillió forint a nem túl komplex virágnyelven „hármas” volt, amit Völnernek, „szokásos barátunknak” kellett kézbesíteni. De persze nem illik ajándékot vinni ital nélkül, ezért előfordult, hogy „valami viszonylag normális piát” is kellett a sofőrnek csomagolnia a pénz mellé.

A sofőrt Schadllal együtt fogták el a reptéren, a zsebében 16 ezer euróval, a lakásán pedig hárommillió forintot találtak. A nyomozók szerint ez is a végrehajtóktól származott. Schadl lakásán 18 millió forintot foglaltak le.

Címkék: Völner Pál