Sokat változott Szijjártó luxuspanorámás balatoni villája

Sokat változott Szijjártó luxuspanorámás balatoni villája

Műfüves focipálya Szijjártó Péter balatonedericsi nyaralójának kertjében (Fotó: Hadházy Ákos/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Szijjártó Péter balatoni nyaralója mellett található az ország legpazarabb panorámájával rendelkező focipályája" – írta nemrégiben Facebook-oldalán Hadházy Ákos független képviselő és képet is posztolt a csodás focipályáról.

Most a Telex közölt hosszú helyszíni riportot a külügyminiszter balatonedericsi nyaralójáról, ahonnan remek kilátás nyílik a Balatonra, és amely jócskán megváltozott azóta, hogy Szijjártó 2009 nyarán megvásárolta.

A külügyminiszter birtokán egy 91 négyzetméteres ház áll, amelyhez díszkivilágított út vezet, és a területen belül van egy műfüves futballpálya és egy fedett uszoda is.

A cikk szerint a ház jól illik az idilli környezethez, ám a hozzáépített terasz, a műfüves focipálya, a fedett uszoda, a térkövezett autófeljáró és a biztonsági kamerák már furcsán hatnak a hegyoldalban.

A környéken élőknek is szokatlan volt eleinte, hogy még a kisboltba is testőrök kísérik a minisztert, de mára hozzászoktak. Igaz, idén még csak egyszer találkoztak vele a Balaton-felvidéki faluban.

A portál írásban fordult Szijjártó Péterhez, hogy megtudják, mennyibe került a ház felújítása, a műfüves focipálya és a medence kiépítése, és arra is rákérdeztek, hogy ki fizette a munkákat.

A következő választ kapták: „A Külgazdasági és Külügyminisztérium nem illetékes abban, hogy a külügyminiszter és családja mire fordítják adózott jövedelmüket.”

A Telex azt is feleleveníti, hogy Szijjártó balatonedericsi telke legutóbb 2017-ben került a hírekbe, amikor a Hvg.hu megírta, hogy épp a külügyminiszter nyaralójához vezető utat újították fel, ráadásul nem is akárhogy. A hétszáz méteres szakasz első ötszáz méterére csak mészkövet döngöltek le, az utolsó, házhoz közelebbi kétszáz méteres rész azonban jobb minőségű, pormentes burkolatot kapott.

A külügyminiszter az elmúlt napokban egyébként azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Mongóliában járt, ahová 33 lélegeztetőgépet vitt, az akcióhoz pedig három repülőgépet vett igénybe 24 óra alatt.