Jogerős: a bíróság szerint nem írt igazat a Pesti Srácok.hu

Jogerős: a bíróság szerint nem írt igazat a Pesti Srácok.hu

Budai Lóránt (Fotó: a polgármester Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A napokban emelkedett jogerőre az a bírósági ítélet, amelyben a Fővárosi Törvényszék elmarasztalta a Pesti Srácok hírportált. A Fideszhez kötődő médium valótlanságot állított akkor, amikor azt híresztelte, hogy Jászberény polgármestere, Budai Lóránt jogosulatlanul használt volna egy fogyatékos férfi nevére vásárolt autót és hogy mozgássérült-kártya jogosulatlan használatával rokkantaknak fenntartott helyen parkolt volna. A bíróság megalapozottnak látta a tavaly ősszel jelentős többséggel megválasztott polgármester keresetét, és bocsánatkérésre kötelezte a Pesti Srácok portált – olvasható Budai Lóránt közleményében. 

A jászberényi polgármester az ítélethez fűzött megjegyzése szerint „ismét bebizonyosodott, hogy a jászberényi városvezetés Fidesz-frakciója nem tud belenyugodni a tavaly ősszel elszenvedett választási vereségbe. A koronavírus-járvány, és az ebből adódó gazdasági elvonások okozta szorult helyzetben továbbra is vannak, akiknek nem a város sorsa az első. Az pedig, hogy egy mozgáskorlátozott személyt próbáltak felhasználni politikai célokra, szomorú, és egyben valós képet fest a kormánypárt helyi képviselőiről.”

Budai Lóránt hozzátette: mivel az elsőfokú ítélet után a Pesti Srácok jogi képviselője – beismerve a felperes igazát – nem fellebbezett, így az jogerőre emelkedett.