Jóvátétel a gázolónak

Jóvátétel a gázolónak

A roncsok. (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jóvátételt fizetne az Árpád-hídon biciklist gázoló Mercedes sofőrjének a belerohanó BMW-s. 

Emlékeztetőül: 2023. júliusban egy Mercedes és egy BMW sofőrje versenyezni kezdett egymással Budapesten, az Árpád hídon, majd a RACE-001-es rendszámú Mercedes legalább 137 kilométeres sebességgel száguldva átszakította a szalagkorlátot, és halálra gázolta a 26 éves biciklist. A Mercedes 34 éves sofőrjét nem sokkal később letartóztatták, a férfi elismerte a bűnösségét. Az autójába belerohanó BMW-s szabadlábon védekezik az ügyben, amelyben mindketten gyanúsítottak.

A 24.hu úgy tudja: a BMW sofőrje beismerte a gyorshajtást, és mellette jóvátételt is fizetne a Mercedes vezetőjének, mondván a nyomozás során kiderült, hogy a Mercedes sofőrje nem akkor szerezte nyolc napon túl gyógyuló sérüléseit, amikor az autójával megpördült, hanem amikor a BMW-s belehajtott. A BMW vezetője kezdeményezte ügyének közvetítői eljárásra utalását – mondta a lapnak Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője.

A balesetet okozó Mercedes sofőrjéről kiderült, hogy rendszeresen indult gyorsulási versenyeken, ahol magabiztosan vezette az újonnan 50-60 millió forintot érő kocsiját. A rendőrség adatbázisa szerint ő korábban is többször szabálytalankodott, ami miatt 13 büntetőpontja gyűlt össze.

Címkék: gázolás, Árpád-híd