Karácsony esélyeket latolgatott, szerinte Budapesten tarolni fog az ellenzék

Karácsony esélyeket latolgatott, szerinte Budapesten tarolni fog az ellenzék

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A főpolgármester az Atv.hu tudósítása szerint egy háttérbeszélgetésen arról ejtett szót, hogy szerinte az ellenzéki összefogás az április 3-i parlamenti választásokon mind a 18 budapesti választókerületben győzni fog. Tartja is az ezzel kapcsolatos korábbi fogadását.

Összességében azonban nagyon szoros választási végeredmény lehet, és úgy gondolja, hogy a 106 egyéni választókerületből biztosan 40-40-et hoz az ellenzék és a Fidesz is, a fennmaradó 26 billegő körzetben dőlhet el a választás.  

Úgy értékelte, hogy az ellenzék képes lesz győzni az összes fővárosi agglomerációs választókörzetben is, még a leginkább billegőnek tartott váci és szentendrei körzetet is nyerhetőnek tartja.

Karácsony a kampányban elsősorban a fővárosban és az agglomerációban lesz aktív, annak pedig jó esélyét látja, hogy pártjának, a Párbeszédnek legalább öt képviselője lesz, amivel önálló frakciót alakíthatnak az Országgyűlésben.