Karácsony: a kormánymerénylet első áldozata Göd

Karácsony: a kormánymerénylet első áldozata Göd

Karácsony Gergely (Fotó: Halász Nóra / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely főpolgármester vasárnap késő délután Facebook-bejegyzésben kelt ki a kormány azon rendelete ellen, amely elveszi Göd városától az adóbevételei jelentős részét.

Budapest első embere azt írja: „A járvány kitörése óta lassan nincs olyan hét, amikor a kormány ne követne el merényletkísérletet az önkormányzatok és az önkormányzatiság ellen. A péntek este rendeletbe foglalt kormánymerénylet első áldozata Göd. Maximális szolidaritásom a gödiekkel, akiktől a kormány egyetlen tollvonással elvonta a nekik járó bevételek egyharmadát. Ez a kormányrendelet fenyegetést jelent minden magyar városra, a fővárosra ezúttal kisebb mértékben, mint például a megyei jogú városokra. Visszaélve ugyanis a rendkívüli felhatalmazással, a kormány bármelyik települést különleges gazdasági övezetté nyilváníthat, és amelyik településsel ezt teszi, onnan a saját bevételek jelentős részét kitevő helyi iparűzési adó bevételét a települési önkormányzat helyett a megyei önkormányzathoz irányítja.”

Karácsony Gergely szerint a felhatalmazással visszaélő kormány legújabb rendelete ellen a tiltakozás minden formája indokolt, amelyről egyeztetést kezdeményez a szabad városok polgármestereivel.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/3176890222343802