Karácsony: A mai szégyenteljes napon az ellenzéknek nem a parlamentben van a helye

Karácsony: A mai szégyenteljes napon az ellenzéknek nem a parlamentben van a helye

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a 2021- június 5-i Fudan elleni tüntetésen a Kossuth-téren (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely főpolgármester, egyben az MSZP, a Párbeszéd és az LMP miniszterelnök-jelöltje is reagált a Fidesz eredetileg pedofilellenes törvényére, ami egy módosítás révén betiltaná többek között a homoszexualitás és nemváltás népszerűsítését a 18 év alattiak körében (de hogy a népszerűsítés pontosan mit jelent, azt nem fejtették ki).

– A mai szégyenteljes napon az ellenzéknek nem a parlamentben van a helye, hanem az utcán. Mert a gyűlöletkeltés, bármelyik társadalmi csoport emberi méltóságának a szándékos megtiprása, az önkormányzati vagyon kiárusítása és az ország Kínának való kijátszása nem kormányzás, hanem uralkodás. A szűk 1 százalék uralkodása a békét és tisztességet akaró 99 százalék felett – írta Karácsony.

Szerinte a legfontosabb kérdésre nekünk kell jól felelnünk: „ki, mi veszélyezteti a gyerekeinket?” – Szerintünk nem az, ha este tíz előtt Harry Potter film megy a tévében, hanem az a kormány veszélyezteti a gyerekeinket, amelyik elárulja a jövőjüket. Az a kormány veszélyezteti a gyerekeink jövőjét, amelyik ma a parlamentben 150 milliárdot akar elvonni a magyar felsőoktatástól, de minden egyes magyart el akar adósítani Kínának a kommunista elitegyetem érdekében. Az a kormány veszélyezteti a gyerekeink jövőjét, amelyik a vidéki magyar fiatalok boldogulását szolgáló Diákváros helyett Kína gazdasági és hatalmi érdekeit szolgálja ki az adófizetők pénzéből. (...) És igen, az a kormány veszélyezteti a gyermekeinket, amelyik még az utakat is el akarja adni alólunk vagy egy fideszes oligarchának, vagy kínai befektetőnek, vagy mindkettőnek egyszerre – sorolta a főpolgármester.

Arra is kitért, „igen, tudjuk, hogy mától közpénzmilliárdokból fenntartott propagandagépezet fogja hazugságokkal elárasztani az országot. Igen, ebben élünk tíz éve már. Ezt tervezi, ezt akarja a Fidesz. De itt az ideje, hogy ettől ne megijedjünk, hanem felvegyük a kesztyűt, hogy a jól kiszámítható propagandanyomás alatt ne gyengítsük, éppenhogy megerősítsük közösen elfogadott értékeinket és a közöttünk lévő együttműködést”.

Végezetül Karácsony felidézte a hat ellenzéki párt, a Jobbik, a DK, az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP által közösen elfogadott értéknyilatkozatot, amelyben ez áll: „A közös listát állító pártok vállalják, hogy a megosztás és gyűlöletkeltés helyett társadalmi békét teremtenek”. – A hatpárti közös értéknyilatkozatból is az a magatartás következik, hogy az ellenzék pártjai nemcsak egy megosztó és gyűlöletkeltő törvényjavaslat, hanem a megosztó és gyűlöletkeltő rendszer ellen is tiltakoznak azzal, hogy kivonulnak ma a parlamentből – tette hozzá.

Ugyanakkor a Karácsony által vágyott őszellenzéki kivonulás nem fog megvalósulni, ugyanis a Jobbik a többi ellenzéki párttal ellentétben igent fog nyomni a törvényre, ezt előre be is jelentették.