Karácsony Brüsszelben lobbizik az uniós pénzekért

Karácsony Brüsszelben lobbizik az uniós pénzekért

Karácsony Gergely főpolgármester és Jávor Benedek főtanácsadó Brüsszelben 2022. április 25-én. (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sűrű nap vár ránk Brüsszelben, ahol amellett érvelek, hogy Magyarországnak szüksége van az uniós forrásokra, az áremelkedésekkel járó gazdasági válságból csak az európai támogatások segítségével lehet kilábalni – írja Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint ehhez a magyar kormánynak a jogállami normákat kell betartania, az EU-nak pedig az önkormányzatok szerepét érdemes erősítenie.

A mellékelt fotó tanúsága szerint Karácsonyt az európai uniós ügyekért felelős főtanácsadó, Jávor Benedek kísérte el.

Az Európai Parlament még február közepén elfogadta azt a javaslatot, hogy a városok közvetlenül is hozzáférhessenek európai uniós pénzekhez, így a koronavírus utáni helyreállítási alapok egy része közvetlenül a városok számlájára érkezhet. – Így a Fidesz által pénzügyileg kivéreztetett városok, köztük Budapest is fontos forrásokhoz juthatnak – írta a javaslatot benyújtó Cseh Katalin momentumos képviselő a közösségi oldalán.