Karácsony Gergely: A polgármesterek dönthessenek a boltok bezárásról

Karácsony Gergely: A polgármesterek dönthessenek a boltok bezárásról

Karácsony Gergely (Fotó: Halász Nóra / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány tegye lehetővé a települési polgármestereknek, Budapesten pedig a főpolgármesternek a nem létfontosságú boltok, üzletek nyitva tartásának korlátozását, esetlegesen a bezárását – ezt kezdeményezte Karácsony Gergely.

A főpolgármester álláspontja, hogy „készüljünk a legrosszabbra, hogy elkerülhessük a legrosszabbat”. Ebből kiindulva írt most levelet Orbán Viktornak.

A miniszterelnöktől azt kérte, hogy a polgármesterek elrendelhessék a településen található üzletek nyitva tartásának korlátozását, illetve – a napi fogyasztási cikkeket, dohányterméket, gyógyászati segédeszközt és üzemanyagot értékesítő üzletek, valamint a gyógyszertárak, a posták, továbbá a hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások fiókjai kivételével – bezárását. Arra hivatkozott, hogy a járványveszély egyre súlyosabbá válásával párhuzamosan az európai nagyvárosokban sorra születnek meg a lakosság alapvető igényeinek kielégítéséhez nem szükséges üzletek bezárására irányuló intézkedések, mivel ezek alkalmasak lehetnek a nem feltétlenül szükséges találkozások számának csökkentésére, ekként a koronavírus terjedésének lassítására.

Címkék: koronavírus