Karácsony Gergely: Hogy nem sül le a bőr a képükről…

Karácsony Gergely: Hogy nem sül le a bőr a képükről…

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A főpolgármester is reagált a szerdai bejelentésre, amely szerint a Fidesz frakció nem támogatja teljes egészében a Böröcz László által benyújtott lakástörvény módosító javaslatot, hanem annak csak a főváros világörökséghez tartozó részére vonatkozó szabályokat. 

Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésében a következőket írja: „A lakástörvény módosítása körüli méltatlan színjátékban minden benne van, amit ma Magyarország kormányáról, annak szándékairól és kormányzóképességéről tudni kell. Hogy nem sül le a bőr a képükről…”

Később arról ír a politikus, hogy a kormány saját klienseinek gazdagodásával foglalkozik, a többség kárára, majd Bayer Zsolt és más Fidesz potentátok várbeli lakásszerzésére utalva a következőket említi: „Először bűnös úton fillérekért bérbe adtak a bértollnoknak, néhány miniszternek és még pár kiváltságosnak nagy értékű lakásokat a város legértékesebb területein. Majd jöttek az ellenzéki önkormányzatok, meg akarták szüntetni ezeket a kiváltságokat, erre kitalálták, hogyan lehet bagóért a kiváltságosok tulajdonába adni ezeket az ingatlanokat.”

A főpolgármester azt is kiemeli, hogy ugyan törvényt akartak ehhez módosítani, „ám a módosítást olyan szakértelemmel sikerült elkészíteni, hogy azzal felélesztették volna a lakásmaffiát, kidobták volna a kukába a teljes önkormányzati bérlakás-szektort, sok ezer nehezebb sorsú ember elérhető árú lakhatását. Ez már pár fideszes polgármesternek is sok volt, néhányan szót is emeltek ellene. Erre tegnap éjjel új módosítás jött: csak Budapest azon városrészeire vonatkozik az állam elővásárlási joga, ahol éppen ezek a kiváltságosok laknak.”

A politikus szerint fölösleges a sunnyogás, inkább fogadjanak el olyan törvényt, amelyben arról rendelkeznek, hogy „a Fidesz zsoldjában álló bértollnokoknak, meg az általuk kijelölt kiváltságosoknak az adófizetők biztosítsanak méltó lakhatást, lehetőleg ingyen, lehetőleg a legdrágább városrészekben, lehetőleg jó nagy lakásokban. Úgy is ez a szándék, nem?” 

Hozzátette, akár név szerint is sorolhatnák a kiváltságosokat, illetve hogy legyenek elég bátrak és rögzítsék jogszabályba: az állam a magánérdekeket szolgálja ki a közjó szolgálata helyett.

Végül a következő szavakkal zárta a bejegyzést: „Ha netán azt hinnék, hogy ezt megtehetik, ha netán azt gondolják, ezt megúszhatják, most szólok: tévednek.”