Karácsony Gergely: Már 11 ezren csatlakoztak a 99 Mozgalomhoz

Karácsony Gergely: Már 11 ezren csatlakoztak a 99 Mozgalomhoz

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombat este óta több mint 11 ezren csatlakoztak már a 99 Mozgalomhoz – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester hétfői Facebook-bejegyzésében.

főpolgármester szombaton jelentette be, hogy elindul az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson, ezzel egy időben elmondta azt is, hogy létrehoztak egy új, pártok melletti mozgalmat is, ez a 99 Mozgalom. Mint megírtuk, színészek, írók, közgazdászok, polgármesterek és tanulók is vannak az alapítói között, mint például Alföldi Róbert, Ángyán József, Bod Péter Ákos, Bojár Gábor, Elek István, Ferge Zsuzsa, Hajós András, Haraszti Miklós, Jordán Tamás, Kenedi János, Kukorelly Endre, Osvárt Andrea, Pogátsa Zoltán, Tarr Béla.

Karácsony Gergely egyébként posztjában alapvetően a kormánymédia által ellen indított támadásra reagált, csak mellesleg ejtett szót a mozgalomról. Először az angol nyelvtudása volt a téma, majd újabban az, hogy miért nem végezte el a doktori iskolát. Ez ügyben Lánczi András, a Corvinus Egyetem kormányközeli rektora szólalt meg vasárnap.

Karácsony Gergely most azt írta, hogy igazán profán oka van, hogy miért nem végezte el a doktorit. „Amikor be kellett volna fejeznem, akkor már 2 éve aktív politikus voltam. Ennyi. Így ért véget a tudományos karrierem. Említettem legutóbb, nagyon szerettem tanítani. Hogy hogyan csináltam, azt nem az én tisztem eldönteni, szerintem nem is a lakájmédiáé. Hanem a diákoké. Szerencsére, ők meg is tették a tanárok értékelésére szolgáló Mark My Professor oldalon” – írta, majd csatolt egy képet arról, hogy 5-ösre értékelték a teljesítményét.

Lánczi a Mandineren azt írta, hogy 2012-ben lejárt az a nyolc év, amit az akkori törvény előírt, miszerint csak az alkalmazható egyetemen, aki maximum ennyi idő alatt megszerzi a doktori címet. Karácsony viszont ezt nem teljesítette, ezért 2012-ben személyesen közölte vele, hogy emiatt az egyetemi állását meg kell szüntetnie. Szerinte mivel Karácsony továbbra is azt állította, hogy a doktori dolgozatának már nincs sok híja, azt ajánlotta neki, hogy menjen el fizetés nélküli szabadságra és nyújtsa be a doktoriját. „Két további év alatt erre nem került sor, ekkor jogilag is megszüntettük a munkaviszonyát”. Szerinte „az egyetem minden támogatást megadott neki, de ezzel a lehetőséggel ő nem tudott élni. Úgy távozott az egyetemről, mint aki képtelen az elvárt teljesítményeket elérni.”