Karácsony Gergely: Soha többet helikoptertaxit!

Karácsony Gergely: Soha többet helikoptertaxit!

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem szeretném, hogy a budapestieknek a jövőben bedugott füllel kelljen átvészelniük a Magyar Nagydíj hétvégéjét, vagy bármilyen más hasonló alkalmat – erről írt Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán hétfőn. A hétvégén ugyanis a Mogyoródon tartott Forma-1-es magyar nagydíj miatt Budapest felett rengeteg helikoptert lehetett látni és hallani, ezek vitték a helyszínre a fővárosból a tehetősebb vendégeket, akiknek így nem kellett dugóktól tartaniuk. 

A főpolgármester ezt azzal kommentálta, a nagyvárosi lét közösségi élet. – Időnként lemondunk a kényelmünkről, esetleg rövidebb időre a nyugalmunkról is, hogy teret adjunk egy közösség számára fontos eseménynek. Ilyenek az utcabálok, a futóversenyek, köztéri koncertek. (...)  De amikor néhány ember kényelme érdekében egy egész városnak kell feladnia a hétvégi nyugalmát, az ellenkezik minden közösség írott és íratlan szabályaival – vélte.

Szerinte az elmúlt napokban Budapest lakói okkal háborodtak fel azon, hogy helikoptertaxik zúgtak a fejük felett. – Amellett, hogy ezek felesleges környezeti terhelést okoznak, a százezreknek okozott zajteher sincs arányban azzal, hogy néhány kiváltságos valamivel gyorsabban jutott ki a Hungaroringre. Emiatt munkatársaival haladéktalanul felveszik a kapcsolatot a szervezőkkel és az engedélyező hatóságokkal. – Szívesen indítunk buszjáratokat inkább a versenypályára, ezek biztosan közösségibb közlekedést biztosítanak és meghagyják a nyugalmat a budapestieknek – zárta posztját.