Karácsony: Ha oltásra hívják önöket, hagyják hátra az ünnepi asztalt

Karácsony: Ha oltásra hívják önöket, hagyják hátra az ünnepi asztalt

Karácsony Gergely főpolgármester az 1956-os pesti nők előtt tisztelgő arcképkiállítás megnyitóján az V. kerületi Városháza parkban 2020. október 23-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kérem, ha oltásra hívják önöket a húsvéti hétvégén, hagyják hátra az ünnepi asztalt és vegyék fel a vakcinát! − írta Karácsony Gergely a közösségi oldalán. Budapest főpolgármestere azt kéri, hogy tegyék meg ezt saját, és mások egészségének védelmében, az egészségügyben dolgozók érdekében.

– Több mint egy éve nem csak a hétköznapjaink, az ünnepnapjaink is megváltoztak. A járvány miatt a máskor önfeledt ünnepvárásba aggodalom keveredik, hiszen a szélesebb családi együttlét ma még nagyon veszélyes lehet – fogalmazott Karácsony Gergely.

Mint hozzátette, a kutatók és az orvosok áldozatos munkájának köszönhetően most a reménynél immár többet érezhetünk a jövővel kapcsolatban, és hamarosan tényleg újra körbe ülhetjük a családi asztalt, szorongás nélkül kereshetjük fel azokat, akik közel állnak hozzánk.

A világjárvány most mindannyiunktól áldozatokat követel, felelős gondolkodást, felelős cselekvést és bizony lemondást. – Több mint huszonegyezer magyar család tragédiája mutatja, mekkora a felelősségünk – írta a főpolgármester, hozzátéve, hogy mindenki vigyázzon magára, tartsák be a szabályokat és kerüljék a tömeget.