Karácsony kötelező maszkhasználatot rendel el a fővárosi fenntartású színházakban és mozikban

Karácsony kötelező maszkhasználatot rendel el a fővárosi fenntartású színházakban és mozikban

Karácsony Gergely megkapja a koronavírus elleni vakcinát (Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Saját hatáskörben kötelezővé teszi a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában és fenntartásában lévő mozikban valamint színházakban a maszkhasználatot Karácsony Gergely. A főpolgármester ezt a Facebook-oldalán jelentette be, követelve, hogy a kormány rendeljen el kötelező beltéri maszkhasználatot mindenhol.

Karácsony Gergely, bár korábban többször is maga kérte Pintér Sándort, hadd vezessenek be kötelező maszkhasználatot a tömegközlekedésben, most már elégtelen intézkedésnek tartja ezt. Sőt, egy ábrát is közzétett arról, hogy valójában a közösségi közlekedésben terjed a legkevésbé a koronavírus. „A közösségi közlekedésben a hétfőn megfogalmazott ajánlásunk után november elsejétől kötelező a maszkhasználat. Tudni kell azonban, hogy a járvány terjedése szempontjából korántsem a közösségi közlekedés a legveszélyeztetettebb” – közölte most a főpolgármester.

A főpolgármester azt állítja posztjában, eddig is elmondta és ezután is el fogja, hogy az oltás az egyik legfontosabb védekezési eszköz. A városvezetés a következő napokban a fővárosi cég minden dolgozójának küld levelet arról, hogy aki még nem tette, a lehető leghamarabb oltassa be magát.

„A fővárosi operatív törzs döntései szerint amint megjelenik a kötelező oltásról szóló kormányrendelet, a Fővárosi Önkormányzat cégeivel és intézményeivel, valamint a munkavállalói érdekképviseletekkel haladéktalanul megkezdem az egyeztetéseket arról, hogy melyek azok a közszolgáltatások szempontjából alapvető munkakörök, ahol a koronavírus elleni oltás felvételét elő lehet írni. Biztosan ilyennek gondolom az idősotthonban dolgozó, a fokozottan veszélyeztetett idősekkel kapcsolatba kerülő dolgozók majdnem teljes körét” – üzente a főpolgármester.