Karácsony sem érti, miért járőröztek fegyveres TEK-esek a fővárosban

Karácsony sem érti, miért járőröztek fegyveres TEK-esek a fővárosban

Katonai rendészek járőröznek a Lehel téren, Budapesten 2020. március 29-én koronavírus-járvány és veszélyhelyzet idején (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Félelemkeltéssel, fenyegetéssel biztosan nem lehet elérni az emberek együttműködését – így reagált Karácsony Gergely arra, hogy szerda este fegyveres terrorelhárítók járőröztek a fővárosban. Állítása szerint sokakkal együtt ő sem tudja, hogy mi volt ennek a célja. Úgy látja, politikai lózungoktól és hamis sikerpropagandától mentes őszinte beszéddel ezzel szemben el lehet érni az emberek együttműködését.

A főpolgármester posztjában meg is köszönte a budapestieknek, hogy a kijárási tilalom első napján, mint az első hullám idején, most is belátással és egymásra odafigyeléssel viselték a kellemetlen szabályokat. „Fontos, hogy a közterületen is egyre többen hordják a maszkot, mindenkit erre kérek és bíztatok. Budapest erős város, erős közösség” – tette hozzá Karácsony Gergely.

Szerda este jelentek meg arról képek, többek közt Földes András újságíró oldalán, hogy fegyveres terrorelhárítók jelentek meg a budapesti Deák térnél. Orbán Viktor egyébként esti tévéinterjújában kifejtette, a rendőrök és katonák együtt vonulnak ki, minthogy utóbbiaknak nincs intézkedési joguk. Szerdán igyekeztünk választ kapni arra, mi is pontosan a kivonuló katonák feladata, de nem volt könnyű dolgunk. Kérdéseinkre ugyanis konkrét válaszok nem érkeztek, csak efféle, általánosságban megfogalmazott mondatok: a honvédség „segíti a rendőrség munkáját a kijárási tilalom, a közrend, a közbiztonság fenntartásában, illetve besegít mindenhol, ahol ez lehetséges, az egészségügyre nehezedő teher viselésébe is.”