Kásler Miklós 50 millió forinttal támogatja a nyári Lovasíjász Világtalálkozót

Kásler Miklós 50 millió forinttal támogatja a nyári Lovasíjász Világtalálkozót

Képünk csupán illusztráció, nem a baleset helyszínén és nem a balesetet okozó lovasíjászról készült!

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miniszteri keretéből 50 millió forinttal támogatja a Kassai Lovasíjász Iskolát Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere – derül ki a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) honlapján közzétett táblázatból. Az összeg az idén nyáron esedékes Lovasíjász Világtalálkozó, Világbajnokság és Nemzetközi bírók Világtalálkozója elnevezésű rendezvényre megy.

A miniszter saját hatáskörben, tehát a különféle szakmai kollégiumok nélkül is dönthet egyes támogatásokról, januárban a legtöbb pénzt Kassai Lajos lovasíjász szervezetének ítélte meg Kásler Miklós. Csak összehasonlításképpen, a Magyar Nemzeti Levéltár 30 millió forintot kapott – kiegészítő támogatásként – „az Oroszországban található magyar vonatkozású levéltári anyagok feltárásának és gyűjtésének előmozdítására”. 15 millió forintot ítélt meg a miniszter a Bonum Tv „Az ereő egesseg – Egy nyár Palócföldön” című műsor készítésére. A további támogatások jellemzően 1,5 és 10 millió forint között mozognak.

– A lovasíjászok a világ minden részéről kétévente július első hétvégéjén találkoznak a Kaposmérő melletti Kassai-völgyben – olvasható az esemény leírása. – Az együtt eltöltött idő nem csak kellemes, de hasznos is, lényege a tapasztalatok megosztása, a közösség építése. A lovasíjászok minden alkalommal nagy, közös edzésekkel és a közönség számára megtekinthető bemutatókkal ünneplik ezeket az alkalmakat.

A találkozót a tervek szerint július első három napján rendezik meg, a résztvevők, a nemzetközi szövetség honlapjának tanúsága szerint a világ minden tájáról érkeznek majd, Kínától Dél-Afrikáig, Oroszországtól Kanadáig. Bár a miniszterelnök ígérete szerint már április végére megközelíthetjük a kívánt immunitást, a járvány jelenlegi állása alapján a nagy nemzetközi események nyári megrendezése legalábbis kérdésesnek tűnik.

A Magyar Érdemrend középkeresztjével kitüntetett Kassai Lajosról készült A Lovasíjász című 2016-ban bemutatott film hatalmas sikert aratott. A produkció a Filmalaptól függetlenül készült el, öt éve mégis az egyik legnézettebb film lett a mozikban.