Keresztes László Lóránt szerint Csárdi Antalnak elő kellene állnia a bizonyítékaival

Keresztes László Lóránt szerint Csárdi Antalnak elő kellene állnia a bizonyítékaival

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője (Fotó: Keresztes László Lóránt / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Keresztes László Lóránt sajnálja az LMP-frakció megszűnését. Ő maga augusztusban lépett az LMP-ből, de a frakcióból nem távozott. A Telex kérdésére most azt mondta, azért sajnálja a Csárdi Antal kilépésével megszűnő frakciót, mert így fontos eszközöktől esik el. Szerinte ez fontos eszköz volt, hiszen a miniszterelnökhöz közvetlenül lehetett fordulni azonnali kérdések órájában, erre frakció nélkül már nem lesz lehetőség.

A pécsi politikus szerint Ungár Pétert és az általa meghatározott irányt a választók már régen beárazták, legkésőbb a júniusi választások után le kellett volna vonni a tanulságokat, és le kellett volna mondani az LMP éléről. Ráadásul Keresztes szerint a problémák nem itt kezdődtek és 2023 nyarán azért vonult ki a pártpolitikából, mert akkor a DK-val egyezett meg az LMP.

Az országgyűlési képviselő úgy látja, hogy Csárdi Antalnak sem most kellett volna előjönnie ezzel a döntésével és be kellene mutatni azokat a bizonyítékokat, amelyekre most hivatkozik. Ezek nélkül ugyanis sokkal inkább úgy tűnik, hogy csupán saját politikai túlélését készíti elő.