Németh Szilárd besokallt, följelentette volt párttársát

Németh Szilárd besokallt, följelentette volt párttársát

Nem tüzel vaktában. (Fotó: Németh Szilárd / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Németh Szilárd rágalmazás miatt feljelentette korábbi párttársát, Ábel Attila volt csepeli alpolgármestert. 

A Telex cikke szerint Németh két email miatt jelentette fel Ábelt. Az egyik levelet Fürcht Nórának, a csepeli Fidesz korábbi alelnökének küldte Ábel. Ebben egyebek mellett azt írta: „az, hogy Németh Szilárd orvosi értelemben elmebeteg-e, vagy csak szélsőségesen elmezavaros, lényegtelen”, (...)  „te magad is fel tudnál sorolni vagy harminc esetet, amikor személyesen tapasztaltad a hazugságait, manipulációit, aljasságait”, (...) „igyekszik minden szaros ügyet másokra kenni” és (...) „Szilárd hűtlen kezelést követelő levelét te küldted ki.”

A másik emailt Ábel egy másik csepeli fideszesnek címezte. Ebben olyan állítások szerepelnek Némethről, mint hogy „2,4 milliárd forintot nyúlt le csak a Csepel Birkózó Clubtól”, illetve „hogyan próbált 30-32 milliárd forint értékben hűtlen kezelésre kényszeríteni minket”.

A feljelentés szövege szerint a fenti állítások súlyosan sértik Németh társadalmi megítélését, mivel olyan színben tüntetik fel, mint aki súlyos mentális- és alkoholproblémákkal küzd, megbízhatatlan, áruló, hatalmával visszaél, és bűncselekmények elkövetésétől sem riad vissza.

Ábel szerint az emailek elküldésével nem valósított meg bűncselekményt. Szerinte Németh olyan információkat vitt a rendőrségre, amelyeknek a Fidesz belügyeinek kellett volna maradniuk. Az ügy érdekessége, hogy Németh szeptember 30-án a Heti TV adásában tagadta, hogy feljelentette volna Ábelt. Azt mondta, ez pont fordítva történt. 

Az ügy előzményeiről itt írtunkNémeth 2021 óta vív nyílt háborút egykori csepeli szövetségesei ellen. Nemcsak Ábellel, hanem Borbély Lénárd polgármesterrel is összeveszett. A konfliktus odáig eszkalálódott, hogy a Fideszből kizárt Borbély júniusban függetlenként ráindult a Fidesz csepeli polgármesterjelöltjére, akit simán megvert.