K. Endre ügyében eddig még nem hallgattak ki gyanúsítottat

K. Endre ügyében eddig még nem hallgattak ki gyanúsítottat

Novák Katalin (Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Hol tart a nyomozás K. Endre ügyében?” – címmel tett föl írásbeli kérdést Komjáthi Imre, az MSZP elnöke Polt Péter legfőbb ügyésznek. Azt szerette volna tudni, hogy milyen bűncselekmény gyanúja merült fel K. Endre esetével összefüggésben,  milyen nyomozati eljárásokat folytattak le eddig a történtek kapcsán, sor került-e már K. Endre gyanúsítottként történő kihallgatására, lezárult-e már a nyomozás és hogy mikor léphet tárgyalási szakaszba az ügy.

Polt Péter válaszában azt írta, hogy az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya büntetőügyben hamis tanúzásra felhívás miatt nyomoz, az ügy még felderítési szakaszban van, gyanúsítottat még nem hallgattak ki. 

Korózs Lajos, a párt elnökhelyettese szerint felháborító a halogatás, elsősorban a pedofilbotrány sértettjeivel szemben. „Azonban az egész magyar társadalom és a közvélemény igazságérzete, valamint a jogállamiságba vetett hite is kockán forog, hiszen az ilyen ügyek esetleges politikai akadályoztatása vagy hanyagsága súlyosan károsítja a közbizalmat” – írta a Facebookon.

Mint ismeretes, Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyerekotthon igazgató-helyettesének, aki segített abban, hogy az igazgató eltussolhassa, hogy több mint egy évtizeden keresztül szexuálisan molesztálta az otthonban élő gyerekeket. A botrányba belebukott Novák Katalin államfő és Varga Judit igazságügyi miniszter. Novák a mai napig nem adott értelmezhető magyarázatot arra, hogyan fordulhatott elő, hogy kegyelmet adott egy olyan embernek, aki egy pedofil áldozatait próbálta befolyásolni.