Budavártól Új-Zélandig: Nagy Gábor Tamás nagy útra készül

Budavártól Új-Zélandig: Nagy Gábor Tamás nagy útra készül

Nagy Gábor Tamás polgármester, az I. kerület Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltje sajtótájékoztatón mutatja be választási programját Budapesten, a Budavári Fidesz-irodában 2019. szeptember 12-én (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három diplomatát helyez át Szijjártó Péter külügyminiszter. Az I. kerület egykori fideszes polgármestere, Nagy Gábor Tamás új-zélandi nagykövet lesz. 

Nagy Gábor Tamás, ahogy azt a Hvg.hu írja, Litvániából utazik majd Új-Zélandra, az elmúlt két évben ugyanis a balti országban dolgozott konzulként. Korábban a Fidesz politikusa volt, 1998 és 2019 között az I. kerületet vezette, majd két évig a fővárosi közgyűlésben ült.

A változás Havasi Zsófiát és Palóczi Pétert érinti még. Havasi eddig ENSZ-tanácsadóként New Yorkban dolgozott, a jövőben viszont Genfben lesz a nemzetközi szervezetek mellett működő magyar állandó képviselet vezetője. Palóczi pedig londoni első beosztottból lesz stockholmi nagykövet.