Vitézy: Ilyen fénykép nem létezik. Pont.

Vitézy: Ilyen fénykép nem létezik. Pont.

Vitézy Dávid (MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Kezd bohózatba fulladni a nagy lejáratókampány. Csárdi az ATV-ben már azt mondja ‘arra vonatkozóan nincs egyértelmű információm, hogy ezen az egyeztetésen ott volt-e Vitézy Dávid, de nehezen tudom elképzelni, hogy ne tudna róla’. Eddig ugye nem ez volt a történet” – írja legfrissebb Facebook-bejegyzésében Vitézy Dávid fővárosi képviselő, az LMP volt főpolgármester-jelöltje. Hozzáteszi: „Csárdi a Telexen még tegnap is azt állította, hogy egy fényképe volt (de már nincs...) egy hármas egyeztetésről, ami aztán persze megint az egész sajtót bejárta, egymással versenyezve írták a szenzációs cikkeiket a Csárdi-interjút habosító lapok. Legyen világos: soha ilyen hármas találkozó nem volt, ilyen fénykép nem létezik. Pont.”

Mint ismeretes, Csárdi Antal vasárnap jelentette be, hogy kilép az LMP-ből és az év végéig a párt parlamenti frakciójából, amely ezáltal megszűnik. Mindezt a 444.hu-nak azzal indokolta, hogy bizonyítékot látott arról, hogy még a kongresszus ilyen irányú döntése előtt előrehaladott egyeztetések zajlottak Rogán Antal, Vitézy Dávid és a párt vezetése, egészen pontosan Ungár Péter között. Utóbb azt került be a köztudatba, hogy egy fotóról van szó, ám ő a forrásvédelemre hivatkozva a „bizonyíték” eredetét sem kívánta fölfedni. Kétségtelen, hogy Csárdi kommunikációja félreérthető, a mondatait így, de akár úgy is lehet értelmezni, hogy fotó bizonyítja az egyeztetés tényét. Mindenesetre ezek után a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László a Facebookon azt írta, hogy tudomása szerint Vitézy a Fidesz jelöltje volt, és a hozzájuk érkező információ szerint 500 millióval támogatták a kampányát.  

Vitézy mostani posztjában bírálja az eredeti Csárdi-interjút közlő 444.hu-t amiatt, mert előkelő helyen ad teret ennek a Mi Hazánk elnöke által írt posztnak, amely szerinte őt nyíltan zsidózza – mindez „egy héttel Lázár János aberrált libsizése után”. 

„A magam részéről továbbra is Budapesttel, illetve a magyar közlekedéspolitika válságával szeretnék és fogok is foglalkozni – Csárdi Antallal és az egész szánalmas lejáratókampánnyal viszont többet nem. Az újabb és újabb kitalációk cáfolatából nem lehet rendszert csinálni” – írja Vitézy Dávid, aki Csárdi Antal lépését csak egy, az ellenzék átalakulása miatt a túléléséért küzdő politikus vergődésének tartja.

Címkék: Vitézy, Csárdi, Toroczkai