A Nemzeti Színház megegyezett Szász Júliával és Horváth Lajos Ottóval

A Nemzeti Színház megegyezett Szász Júliával és Horváth Lajos Ottóval

Szász Júlia a Rómeó és Júlia egyik jelenetében (Forrás: Nemzeti Színház/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Október 14-én Szász Júliával, október 18-án pedig Horváth Lajos Ottóval is megállapodást kötött a Nemzeti Színház. Az erről szóló rövid közleményben azt írják, hogy a megállapodásban „a 2023. november 10-én a Rómeó és Júlia című előadás során sajnálatos módon bekövetkezett munkabalesettel összefüggésben közöttük felmerült minden nyitott kérdést és igényt peren kívül, békés úton, véglegesen, teljeskörűen és valamennyi érintettre nézve kötelező érvénnyel rendezték”.

A mostani megállapodást erőteljes adok-kapok előzte meg a színészek és Vidnyánszky Attila, illetve a Nemzeti Színház között a táppénzekről, illetve a kártérítésről. Korábban Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó is tagadta, hogy megkapta volna azt az összeget, amelyről a Nemzeti Színház igazgatója nagy nyilvánosság előtt beszélt.

Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia tavaly novemberben a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia-előadásán szenvedett balesetet, a színészeket még aznap meg kellett műteni. A történtek után a színház vezérigazgatója, az előadás rendezője, Vidnyánszky Attila előbb bejelentette, hogy lemond, de Csák Jnos akkori innovációs és kulturális miniszter ezt visszautasította.

A baleset óta Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó is távozott a Nemzeti Színházból.