Két fővárosi polgármester is kötelezővé tette a védőoltást

Két fővárosi polgármester is kötelezővé tette a védőoltást

A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltött fecskendők az egri Markhot Ferenc Kórház oltópontján 2021. szeptember 28-án (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Pokorni Zoltán polgármester kedden elrendelte a koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételét a Hegyvidéki Polgármesteri Hivatalnál foglalkoztatottak számára – erről ír a Telex az önkormányzat közleményére hivatkozva. Ebben az áll, „a polgármester a döntését az állampolgárok egészségének és életének megóvása és a közfeladatok akadálytalan ellátása érdekében hozta meg. A védőoltás felvételének határideje – ami egydózisú oltóanyag esetén a védőoltás, kétdózisú oltóanyag esetén a védőoltás első dózisa – december 15”. Pokorni Zoltán egyébként a Fidesz politikusa.

A lap cikke szerint a XVI. kerület polgármestere is, Kovács Péter (Fidesz) is kötelező védőoltást rendelt el, amit december 20-ig minden önkormányzati intézményben dolgozónak fel kell vennie, legyen hivatali, bölcsődei, óvodai, szociális vagy őrszolgálati dolgozó.

Felidézték, az ugyancsak fideszes Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere ugyanakkor nem tervezi kötelezővé tenni a védőoltást, ahogy az ugyancsak kormánypárti vezetésű Debrecen vezetése sem. Az ellenzéki vezetésű újpesti önkormányzat sem fogja kötelezni munkatársait a vakcina felvételére.

 Frissítés: Eger független polgármestere, Mirkóczki Ádám is bejelentette, nem lesz kötelező az önkormányzat dolgozóinak az oltás felvétele.