Kézikocsival a katonák ellen

Kézikocsival a katonák ellen

Ideális oktatók. Orbán Viktor miniszterelnök hadgyakorlatot szemlél.

(Forrás: MTI/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Az ELTE Tanárképző Központjától egészen a Honvédelmi Minisztériumig fogunk augusztus 2-án elhúzni egy kézikocsit, tele olyan könyvekkel, amelyekből a tanárszakos hallgatók 6 éven keresztül tanulnak” – írta legfrissebb hírlevelében az aHang.

A civil szervezet szerint nincs bocsánat arra, amit az Orbán-kormány az oktatással művelt az elmúlt években, idén nyáron pedig a helyzet eljutott odáig, hogy a kabinet elfogadott egy olyan jogszabályt, amely szerint szakképzettség nélküli katonákkal enyhítenék a tanárhiány.

A „Ne katonákkal oldják meg a tanárhiányt!” címmel szervezett menettel azt szeretnék demonstrálni, hogy a pedagógusi hivatást nem lehet egyik pillanatról a másikra elsajátítni. Mint ismeretes, a jogszabály alapján 55 évnél idősebb tiszteket és altiszteket vezényelhetnek tankerületekhez, akár oktatói munkára is. Ha nincs megfelelő képzettségük, a tankerület kiképzi őket, és eközben már taníthatnak is.

„Az akció során a Honvédelmi Minisztériumnál a petíciónkat is átadjuk majd, amelyet már több mint 10 ezren írtunk alá. Sőt, még pár üzenettel is készülünk. Az oktatás szerintük közös ügyünk, és nem hagyhatjuk szó nélkül a gyermekeink jövőjének tönkretételét” – ismertette az aHang.