Kiadták a figyelmeztetést, extrém hideg jöhet

Kiadták a figyelmeztetést, extrém hideg jöhet

Autó halad a hófúvásban a 36-os főúton Nyíregyháza és Nagycserkesz között 2021. február 11-én. MTI/Balázs Attila

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két megyére másodfokú figyelmeztetést is kiadott az extrém hideg miatt péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A veszélyjelzés szerint Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyére adták ki a másodfokú, míg Heves megyére az elsőfokú figyelmeztetést a hideg veszélye miatt. Heves megyében arra kell készülni, hogy mínusz 15, míg Borsod és Nógrád megyében akár mínusz 20 Celsius-foknál is hidegebb lehet. Az előrejelzés szerint másutt jellemzően mínusz 14 és mínusz 8 fok között alakulnak a minimumok.

Hófúvás miatt is kiadtak elsőfokú figyelmeztetést Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Délkeleten ugyan egészen hajnalig kitarthat a gyengébb havazás, de napközben már csak kisebb hózáporok várhatók az országban.

A szél péntekre virradó éjszaka veszít erejéből, de napközben ismét lehetnek erős, viharos lökések így északkeleten továbbra is hordhatja a szél a havat.

A napközbeni csúcsértékek országszerte mínusz 8 és mínusz 1 fok között várhatók, de sok lesz a napsütés az Időkép előrejelzése szerint.

Pénteken nem érkezik ugyan front, de a markáns lehűlés sokak szervezetét megviselheti. Fejfájás, kopásos eredetű ízületi bántalmak, görcsös panaszok, keringési problémák léphetnek fel. Az erős szél tovább fokozhatja a panaszokat, ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki, valamint jelentősen csökkentheti a hőérzetet. 

Címkék: időjárás