Kigyulladt a börtön, lángolt az ügyészség – Fotók

Kigyulladt a börtön, lángolt az ügyészség – Fotók

Tűz Szekszárd belvárosában (Fotó: Vörös Krisztián)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet tetőszerkezetén keletkezett tűz hétfőn kora reggel Szekszárd belvárosában, a Béla király téren – adta hírül a honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága.

Fotó: Vörös Krisztián

Az épület teteje hatalmas lánggal égett, több kilométeres távolságból is látni lehetett a füstöt. A tűz átterjedt a szomszédos épületre (ez a Szekszárdi Járási és - Nyomozó Ügyészég épülete – a szerk.), amelynek oltásán közös erővel dolgoztak a szekszárdi, a bonyhádi, a paksi, a véméndi, a bajai, a kalocsai és a komlói hivatásos tűzoltók. A tűzoltás idejére az épületben tartózkodókat biztonságos helyre kísérték.

Fotó: Ágoston Péter

Szekszárd központjában, a történelmi városrész szívében, a Béla Király téren közvetlenül egymás mellett helyezkedik a börtön, az ügyészség, és a Szekszárdi Törvényszék. A tüzet információink szerint reggel fél nyolc körül sikerült megfékezni, de még nyolc óra után is dolgoztak a szakemberek. A tetőszerkezet jelentősen megrongálódott.