Kihallgatták a rendőrök Jakab Pétert

Kihallgatták a rendőrök Jakab Pétert

Jakab Péter kihallgatás után (Fotó: Jakab Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Eljárás alá vontak, amiért kivetítettem a parlament falára Orbán meg Mészáros képével azt, hogy „Fizessenek meg a tolvajok!” – jelentette be közösségi oldalán Jakab Péter Jobbik-elnök, egyben a párt miniszterelnök jelöltje.

Hozzátette: kihallgatása véget ért, később pedig újabb részleteket fog megosztani ügyével kapcsolatban.

Még június közepén derült ki: szabálysértési eljárás indul a politikus ellen a vetítés miatt. Így a szigorított védelmi intézkedések és a veszélyhelyzet idején a második ütemű védelmi intézkedések megszegése miatt idézték be a rendőrségre Jakab Pétert. – Ha a parlament falain belül mondom ki az igazat, megbüntet Kövér. Ha kivetítem a parlament falára, mehetek a rendőrségre – kommentálta a történteket.

Frissítés: Az Alfahírnek a politikus azt mondta, akár félmillió forintos bírságot is kaphat. Az esetről szólva pedig úgy fogalmazott: „Nyilván, hogy nem viseltem egyfolytában maszkot, az előfordulhat, bár a rendőrök nem hívták fel a figyelmemet ennek a hiányosságnak a pótlására. Az pedig, hogy megszegtem a kijárási korlátozásokat nonszensz, hiszen csak akkor tudtam a parlament falára vetíteni, amikor lekapcsolták a díszkivilágítást, tehát ily módon ezt nem ismertem el”.

Jakab közben országjárásra is indult, és állítása szerint egyik vasárnapi fórumát megzavarta egy vendéglős, akinek ezért cserébe orbános játékpénzt küldött, erről itt írtunk.