Kiutazási tilalom Marokkóban, amelynek koronavírusos minisztere a napokban Pintér Sándorral kezelt

Kiutazási tilalom Marokkóban, amelynek koronavírusos minisztere a napokban Pintér Sándorral kezelt

Pintér Sándor belügyminiszter beszél a visegrádi négyek (V4) és Ausztria belügyminisztereinek találkozóján rendezett sajtótájékoztatón Prágában 2019. november 21-én (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindenféle figyelmeztetés nélkül lezárta határait Marokkó, amelynek egyik koronavírussal megfertőződött minisztere a hét folyamán Magyarországon járt. Abdelkader Amara, az észak-afrikai ország közlekedési és vízügyi minisztere többek között Pintér Sándor magyar belügyminiszterrel is kezet fogott, és Szentendrén is járt, önkormányzati programon vett részt.

A tekintélyes német napilap, a Süddeutsche Zeitung riportja szerint a marrákesi repülőtéren a káosz az úr, ahol sok német turista is ott rekedt. Az utasok, főként turisták napok óta vesztegelnek a városban, és arra várnak, hogy valahogy hazajussanak. Arra panaszkodnak, hogy hiába érdeklődnek a repülőtéri alkalmazottaktól, senki nem mond nekik semmit.

Mivel a marokkói kormány előzetes figyelmeztetés nélkül döntött az ország határainak lezárásról, számos országgal a légi és a kompközlekedés is megszűnt. Németországba éppenséggel szombaton indult el az utolsó repülőgép.

Gyülekezési tilalmat rendeltek el Ausztriában, Tirolban csak okkal lehet a lakásokat elhagyni | Magyar Hang

A Süddeutsche Zeitung művészeti vezetője is érintettje (volt) a korlátozásoknak. Ő egy harmadik országbeli átszállást beiktatva – amelyet még éppen nem érintett a korlátozás – érkezett végül meg Münchenbe. Azt mondta, félelmetes az az érzés, hogy az ember nem tud kijutni az országból, de eközben megbízható információkhoz sem jut.

A marokkói hatóságok hivatalos közlése szerint eddig 28 koronavírus-fertőzött van a 36 milliós országban. A riport megszólalói azt mondták, mivel marokkói kormány nagyon kevés információt közöl, sok pletyka kering a helyiek és az ott dolgozó külföldiek között.