Köd és napsütés válthatja egymást vasárnap

Köd és napsütés válthatja egymást vasárnap

A befagyott Bujtosi-tó Nyíregyházán 2021. január 16-án (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Vasárnap napközben csökken a rétegfelhős, illetve ködös területek kiterjedése, főleg délután hosszabb-rövidebb napsütés is valószínű, elsősorban a középső és a déli országrészben – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

Este újból zárulhat a rétegfelhőzet, terjeszkedik, sűrűsödik a köd. Helyenként számítani lehet szitálásra. A délkeleti szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön néhol időnként megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de a tartósabban borult, párás, ködös tájakon hidegebb lesz.

Az Időkép szerint vasárnap sem érkezik front. A reggeli nyirkos, ködös időben felerősödhetnek a kopásos eredetű és ízületi fájdalmak, rossz lehet a hangulatunk, fáradékonyság, levertség jelentkezhet, közérzetünk, hőérzetünk is alacsonyabb lehet. Fokozódik a megfázásveszély, és a melegedés hatására fejfájás lehet jellemző.