Konkrét tervek vannak a dugódíj bevezetésére

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Behajtási díj bevezetése, a kisföldalatti korszerűsítése és meghosszabbítása, több villamosvonal meghosszabbítása, utak felújítása, biciklis infrastruktúra fejlesztése – többek között ezek szerepelnek a főváros közlekedésfejlesztései elképzelései között. Az Index vette észre, hogy már múlt héten nyilvánosságra hozták a terveket, amelyben szerepel az is, hogy milyen elképzelések vannak a 2021 és 2025 közötti időszakra.

Az

egyelőre véleményezésre váró koncepció három különböző

költségvetési kerettel is számol: szűkössel, közepessel és

gazdaggal. A dugódíj mindhárom verzióban szerepel, mint egy 3,3

milliárd forintból megvalósítandó projekt.

Az alacsony költségvetés melletti elképzelések között szerepel – többek között – egy integrált menetrend és menetdíjrendszer kialakítása, a BKK-MÁV-Volán szolgáltatásainak harmonizálása, az M1 metróvonal korszerűsítése és meghosszabbítása, a 3-as villamos vonal meghosszabbítása a Kassai téren át észak felé és Szegedi úti felüljáró megépítése, vagy éppen a Csepeli gerincút (Teller Ede út) kialakítása.

Közepes

forráskeretnél már szerepel a tervek között az M2

metróvonal és a gödöllői HÉV összekötése, valamint

a hármas metró meghosszabbítása

Káposztásmegyerig. Amennyiben

pedig még több pénz lenne, akkor szóba kerülne a négyes metró

nyugati meghosszabbítása, illetve az újpalotai villamosvonal

megépítése.