Koronavírus: 5000-nél is kevesebb fertőzöttet jelentettek az elmúlt héten

Koronavírus: 5000-nél is kevesebb fertőzöttet jelentettek az elmúlt héten

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinái (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen 4749 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak az elmúlt héten – az előző heti adatok összesítését szerdán délelőtt közölték. Ugyanebben az időben elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 46 446 főre emelkedett. Jelenleg kevesebb mint 38 ezer aktív fertőzöttről tudni, 742 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

Már több mint 6,4 millió ember kapott oltást, túlnyomó többségük két dózist is. 3,8 millióan a harmadik, csaknem 300 ezren pedig már a negyedik vakcinát is felvették.

A kormányzati tájékoztatásban felhívták a figyelmet, hogy az oltás továbbra is elérhető a kórházi oltópontokon, a háziorvosoknál és a házi gyermekorvosoknál. A kórházi oltópontokra keddenként és péntekenként lehet menni időpontfoglalással. Péntekenként pedig oltási akciónapot is tartanak, amikor reggel 7 és este 19 óra között akár időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra. Azt is kiemelték, hogy a vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.

Címkék: koronaívurs