Koronavírus: 91 elhunyt

Koronavírus: 91 elhunyt

A kórtermet elhagyó egészségügyi dolgozó ruháját fertőtlenítik a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház COVID részlegén 2020. április 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

3334 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) – derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldal hétfő reggeli adataiból. Ezzel a vírus megjelenése óta 177 952 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Jelenleg 130 722 aktív fertőzöttről tudni. 7461 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 627-en vannak lélegeztetőgépen.

A hétfő reggeli adatok szerint elhunyt 91 többségében idős, krónikus beteg. Így már összesen 3891 áldozata volt itthon a járványnak. Közben 43 339-re emelkedett a gyógyultak száma. Az aktív fertőzöttek 22 százaléka, az elhunytak 25, míg a gyógyultak 26 százaléka budapesti.

A tájékoztatással együtt ismét kiemelték, hogy egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések. A kormány szerdai ülésén értékeli a jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések hatását és szükségességét.

Címkék: koronavírus