Koronavírus: járványügyi megfigyelés alá került Felcsút középiskolája

Koronavírus: járványügyi megfigyelés alá került Felcsút középiskolája

Az üres Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola. Forrás: az iskola Facebook-oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken este jelentetett meg közleményt honlapján az Orbán Viktor településén, a miniszterelnök által életre hívott alapítvány fenntartásában működő középiskola, a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola. Eszerint a megszaporodó koronavírusos pozitív esetek miatt a Fejér Megyei Kormányhivatal Móri Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya az intézményt 2020. október 9-től 23-ig járványügyi megfigyelés alá helyezte. Emiatt az oktatás a tavaszi időszakhoz hasonlóan digitális tanrendben, azaz zárt iskolakapukkal folytatódik.

A középiskolát a Mészáros Lőrinc által elnökölt Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány működteti, itt tanulnak a felcsúti fociakadémia növendékei is. A kormányhivatal azt írja határozatában, hogy több diák tesztje pozitív lett, míg több tanárnál már jelentkeztek a betegség tünetei, ezért az iskola tanulóit és tanárait járványügyi megfigyelés alá helyezik. A járványügyi zárlat alá helyezett személyek a zárlat ideje alatt az otthonukat nem hagyhatják el, másokkal csak orvosi engedéllyel és ellenőrzés mellett érintkezhetnek. A hivatal a határozatát az iskola igazgatójával és orvosával egyetértésben hozta meg, és az azonnal végrehajtandó.

Az iskolában nemrég még egy országos szakácsverseny döntőjét is megrendezték, és úgy tudjuk, ezen a hétvégén is nagy főzőversenyt, a tavasszal egyszer már elhalasztott „Magyarország étele” vetélkedőt tervezték megrendezni az intézményben.

https://www.facebook.com/letenyeyiskola/posts/1771782266308482