Koronavírusos lett két háziorvos Újbudán

Koronavírusos lett két háziorvos Újbudán

Fotó: Unsplash/Martin

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két háziorvos is koronavírusos lett Újbudán – jelentette be László Imre, a kerület polgármestere, a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

A kormány a felelős minden koronavírussal megfertőződött egészségügyi dolgozóért, mivel nem adtak nekik időben megfelelő védőfelszerelést – mondta

https://www.facebook.com/dk365/videos/2789592161137954/

A politikus kifejtette, az ellenzéknek igaza lett, amikor azt mondta, nagy baj lesz abból, ha az egészségügyben dolgozók, köztük a háziorvosok nem kapnak megfelelő védőfelszereléseket. A napokban derült ki ugyanis, hogy Gazdagréten és Őrmezőn két háziorvos fertőződött meg koronavírussal, ők most házi karanténban vannak. Ennek eredményeként a tízezer lakosú Őrmezőn nem maradt háziorvos, hiszen a terület két másik orvosát korábban életkoruk, illetve egészségi állapotuk miatt kivonták a rendelésből – tette hozzá.

László Imre szerint a háziorvosok és a szakrendelőkben dolgozók alkalmatlan vagy semmilyen védőfelszerelést nem kaptak, ha pedig megbetegednek, akkor egészségügyi ellátások szűnhetnek meg, illetve az orvoshoz fordulók megfertőződhetnek.

Megfertőződött két egészségügyi munkatárs a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekklinikáján | Magyar Hang

Hangsúlyozta, Újbuda önkormányzata ennek megakadályozására nagyszabású maszkbeszerzést indított, amely folyamatban van, a DK pedig azt kéri a kormánytól, hogy engedje el az országba behozott termékek áfáját és vámkezelési díját. A kormány legalább azon ne akarjon pénzt keresni, ha valaki helyette végzi el a feladatát – fogalmazott László Imre.