Kötelező lesz a maszkviselés Budapest területén, a zárt terekben

Kötelező lesz a maszkviselés Budapest területén, a zárt terekben

Karácsony Gergely főpolgármester maszkban buszozik Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Főváros vezetése nem fog a kormányra várni, a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén dönteni fognak arról, hogy elrendeljék Budapest közigazgatási területén zárt terekben a maszkviselést – közölte Budapest polgármesteri hivatala. Bejelentették azt is, hogy zárt térben való maszkviselés mellett szombattól a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. intézményei, fürdői csak védettségi igazolvánnyal vagy az oltást igazló dokumentummal látogathatók.

Mivel az esetszámok egyre jobban emelkednek, napok óta száz felett alakul a halálos áldozatok száma, így a közös együttélés szabályai miatt kell cselekedni, hiszen az emberéleteknél semmi sem fontosabb.

Azt írták, hogy hazánkban több, mint 30 ezer áldozatot követelt eddig a járvány, így a kormány tétlensége több, mint felelőtlenség. Hozzátették, semmilyen politikai haszon nem származhat emberéletek veszélyeztetéséből. Azt is írták, hogy Budapest vezetése ezúton is köszöni a budapestiek együttműködését. Amióta kötelező a maszk használata a közösségi közlekedés járatain, még nem kellett komoly büntetéseket kiosztani, a legtöbben fegyelmezetten viselik a maszkot – jegyezték meg.

Járványügyi szakértők már hetek óta figyelmeztetnek, hogy a maszkviselést kötelezővé kellene tenni zárt térben. Egy globális vizsgálat is arra jutott, hogy a maszkviselés 53 százalékkal csökkenti a koronavírus-fertőzés incidenciáját, vagyis az adott időtartam alatt keletkező új esetek gyakoriságát. 

Ma, azaz csütörtökön 15 órától Kormányinfó lesz, ahol elképzelhető, hogy további intézkedéseket jelentenek be.