Az ellenzék elszámoltatná Kövér Lászlót egy hargitai luxusingatlan miatt

Az ellenzék elszámoltatná Kövér Lászlót egy hargitai luxusingatlan miatt

Kövér László Budapesten, 2018. szeptember 26-án (Fotó: Reuters/Szabó Bernadett)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ma újabb eltitkolt fideszes vagyonra derült fény Juhász Péter Youtube-ra feltöltött videójából. Ezúttal egy úszómedencével is rendelkező hargitai luxusingatlanról derült ki, hogy Kövér László házelnökhöz köthető, sőt a helyiek szerint a gyakorlatban is ő használja a villát – olvasható az ellenzéki összefogás pénteki közleményében. 

Mint a Hvg.hu is megírta, az erdélyi Hargitán fekvő Tibódon található úszómedencés villáról Juhász Péter egykori ellenzéki politikus, az Együtt volt elnöke osztott meg egy videót. Juhász drónnal mutatta meg a pazar épületet a helyszínen és a környéken többekkel is beszélt, akik szerint Kövér többször vendégeskedett ott. A videóban egy anonimitását megőrizni kívánó nyilatkozó beszélt arról is, hogy a román ingatlannyilvántartási adatok szerint a ház Kövér kabinetfőnökének, Veress Lászlónak a tulajdona.

Veress László neve korábban azért került be a hírekbe, mert a 24.hu november elején kiderítette: a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány egyebek mellett külhoni magyaroknak szánt adományból vásárolt egy budai villalakást. A két helyrajzi számon álló ingatlant a portál szerint Veress László családja használta. Az ellenzéki összefogás is hivatkozik erre az esetre közös közleményében, mint ahogyan azt is felidézik, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda már sikkasztás miatt nyomoz egy Kövér László kabinetfőnökét érintő ügyben.

Az ellenzék a következő kérdésekre vár választ a házelnöktől. Pontosan mekkora ingatlanbirodalommal rendelkezik határon innen és határon túl? Igaz, hogy ő használja a kabinetfőnöke nevén lévő hargitai luxusingatlant? Igaz, hogy csak a Hargitán van három másik ingatlan is a kabinetfőnöke nevén? Pontosan hány luxusingatlannal rendelkezik a házelnök strómanokon és alapítványokon keresztül? Mely országokban vannak még ehhez hasonló, nagyértékű, a magyarok elől eltitkolt, hozzá köthető ingatlanok?

Az egyik kérdésre már meg is érkezett a válasz. Az Országgyűlés Sajtóirodájának közleménye szerint ugyanis Kövér Lászlónak nincsen és soha nem is volt semmilyen kapcsolata a magán adományozók által létrehozott és kizárólag magántőkéből fenntartott Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvánnyal és annak tevékenységével, tisztségviselőivel, mint ahogy egyszer sem vette igénybe – sem hivatalos, sem pedig magán útjain – az elnöki titkárság vezetőjének székelyföldi házát. Érvelésük szerint a baloldali sajtótermékek minden erre vonatkozó állítása nem más, mint az Országgyűlés elnökének személyét támadó, lejárató szándékú, gátlástalan kampánymegnyilvánulás.