Közzétették az előválasztás második fordulójának szavazóhelyeit és nyitvatartásukat

Közzétették az előválasztás második fordulójának szavazóhelyeit és nyitvatartásukat

Előválasztás Ferencvárosban (Fotó: Magyar Hang/ Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 24.hu beszámolója szerint az Országos Előválasztási bizottság a honlapján közzétette az előválasztás második fordulójában működő szavazóhelyiségek listáját és ezek nyivatartását. A szavazás előtt érdemes erről tájékozódni, mert vannak eltérések az első fordulóhoz képest.

A szavazóhelyiségek a legtöbb esetben a szabadban felállított sátrakat jelentenek, de előfordulnak pártirodákban is. Rendszerint naponta 8 és 18 óra között tartanak nyitva, de ez alól is vannak kivételek. Az előválasztás második fordulója vasárnaptól október 16-ig, jövő szombatig tart.

Minthogy a miniszterelnök-jelölt választása szempontjából az egész ország egy választókerületnek számít, a második fordulóban bárki bárhol szavazhat. Ettől függetlenül a szavazás előtt igazolni kell magát a szavazónak arcképes igazolvány és lakcímkártya segítségével. 

Online is lehet szavazni, és akik az első fordulóban is az interneten voksoltak, azoknak némileg egyszerűbb lesz az azonosítás. A videóhívásos azonosítást ugyanakkor nem lehet megspórolni, hiszen ez alkalommal is felmerül a veszélye annak, hogy álellenzéki szavazók tömegeivel próbálják bizonyos erők befolyásolni a szavazás eredményét.

Címkék: előválasztás