Kritikus állapotban a Grazban felgyújtott magyar hajléktalan

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Változatlanul kritikus, de stabil állapotban van az a magyar hajléktalan, akit az ausztriai Graz belvárosában gyújtottak fel szombatra virradóan. Az 52 éves személy továbbra sem ébredt fel a mélyaltatásból – számolt be a Die Presse című lap. Mint írták, az áldozat súlyos égési sérüléseket szenvedett, testfelületének 20-25 százalékán harmadfokú égési sérülések keletkeztek. Intenzív osztályon kezelik, a következő napokban újabb műtét várhat rá.

A grazi ügyészség közlése szerint a bűncselekménnyel gyanúsított orosz hajléktalan elismerte, hogy gyújtott tüzet, de állítása szerint nem észlelt a területen senkit. Szemtanúk azt látták, hogy elhagyta a helyszínt. A tanúk kezdetben egy, a gyanúsítottnál lévő fehér színű kannáról is beszéltek. De valószínűleg egy táskát véltek kannának. Az ügyészség a 65 éves orosz gyanúsított előzetes letartózását kérte.